logo

TECHNOLOGY

TECHNOLOGY

TECHNOLOGY

Contact us

contact
 ShangHai Tian He Machinery Equipment co.,Ltd
 
contact
 5 building,89 Dongkai Road, Dongjing Town, SongJiang district, Shanghai, China
 

The treatment and solution of the sticking and punching problems in the process of tablet pressing

The treatment and solution of the sticking and punching problems in the process of tablet pressing

2020-05-19 11:41
Adhesive stamping: The surface powder of the tablet is adhered to by the punch and the punch die, resulting in one-sided notching, uneven, and more prone to adhesive stamping phenomenon.
 
The causes and analysis of the adhesion are as follows:
 
1. The surface of punch is damaged or the surface finish is reduced. It may also have anti-rust oil or lubricating oil, the surface of new punch is rough or the lettering is too deep and angular.
Solution: the punch can be wiped clean, replacement of substandard punch or with a small amount of liquid paraffin on the surface of the lettering punch to lubricate the face.
In addition, if the mechanical heat caused by adhesion and punching should be checked reasons, maintenance equipment.
2. Improper design of engraving and punching characters.Solution: Change the punch or character design accordingly.
3. Excessive moisture content of particles or uneven dry and wet particles cause adhesion.
Solution: control the particle moisture in 2%-3%, strengthen the dry particle inspection.
4. Insufficient amount of lubricant or improper selection, excessive fine powder.
Solution: should appropriately increase the amount of lubricant or replace the new lubricant, remove too much fine powder.
5. Large difference in fineness of raw and auxiliary materials, resulting in uneven mixing or improper mixing time.
Solution: crush and sift the raw materials to make the fineness meet the quality requirements of the varieties, and master and control the mixing time.
6. Adhesive concentration is low or due to the quality of the adhesive caused by poor adhesive force, fine powder too much (more than 10%) and adhesive.
Solution: sift the fine powder with 40 mesh, re-granulate, dry and complete the powder, mix the whole batch evenly, then press the tablet.
7. Due to the reasons of the raw material itself (such as its moisture absorption), it causes adhesion and punching.
Solution: Add a certain amount of absorbent (e.g. 3% calcium hydrophosphate) to avoid adhesion.
8. Excessive humidity and humidity.
Solution: Lower ambient humidity.
9. Too high temperature in the operating room is likely to cause adhesion and punching.
Solution: Should pay attention to reduce the operating room temperature.
logo

24-hour customer service hotline

Contact us

Address: 5 building,89 Dongkai Road, Dongjing Town, SongJiang district, Shanghai, China
Postcode: 201619 
Phone: 
021-57740568
Fax: 021-57740568
E-mail: 
cabbo@tianhepm.com

Domestic: 

+86 18217763170  +86 18930363586
The international: 

+86 13761130045   +86 18918005179
After-sales service: 

+86 18930368652   +86 18939784823

Message

Username used for comment:
Message
Description:
验证码

Copyright 2020 © ShangHai Tian He Machinery Equipment co.,Ltd 沪ICP: 13042008号-1 all rights rerserved by: www.300.cn